You are currently viewing ISTRAŽIVANJE: ŠKOLE NEMAČKOG JEZIKA U NEMAČKOJ
a chalkboard with the question sprechen sie deutsch? do you speak german? written in german, a pot with pencils, some books and the flag of Germany, on a wooden desk

ISTRAŽIVANJE: ŠKOLE NEMAČKOG JEZIKA U NEMAČKOJ

  • Post author:
  • Post category:Magazin

Istraživanjem koje je sprovedeno krajem 2017. godine na temu “Škole nemačkog jezika u Nemačkoj” obuhvaćeno je 270 ispitanika iz 64 različite zemlje.

Prema prvim podacima najveći broj ispitanika koji odlaze u Nemačku kako bi naučili ili usavršili svoje znanje nemačkog jezika je iz zemalja Zapadne Evrope – 31%. Nakon toga slede – Centralna i Istočna Evropa sa udelom od 26%. Ostatak čine polaznici iz Latinske Amerike – 14%, Azije – 11%, Severne Amerike – 7%, Afrike – 6%, Bliskog Istoka – 2%, Australije sa Okeanijom – 1%.

Prosečan broj godina koji su polaznici imali je 26.

Kada je u pitanju najvažniji razlog učenja nemačkog jezika ispitanici su bili podeljeni sa podjednakim udelom od 33% – oni mlađi su naveli da je to školovanje u Nemačkoj, dok su drugi naveli razlog trenutnog i budućeg posla (33%). 17% ispitanika navelo je da uče jezik iz sopstvenog zadovoljstva.

Najveći broj škola nemačkog jezika izabran je preporukom agenata i prijatelja, posredstvom interneta i socijalnih mreža, a najveći broj uplaćenih kurseva vrši se upravo posredstvom licenciranih/ovlašćenih agencija – čak 43%!

72% polaznika koji pohađaju neki od kurseva u Nemačkoj smatra da su bili u adekvatnim školama sa idealnim brojem polaznika u grupi na nastavi i sa dobrom kombinacijom nacionalnosti, a čak 99% polaznika bi preporučilo škole koje su pohađali.

Iskustvo naše agencije poklapa se sa pojedinim podacima ovog istraživanja.

Najveći broj naših klijenata (87%) izabralo je programe škola iz naše ponude po preporuci i iskustvu prijatelja, poznanika, profesora…

gls7