Humanitarni rad

HUMANITARNA ORGANIZACIJA “DEČJE SRCE”

HUMANITARNA ORGANIZACIJA “DEČJE SRCE”

I ove godine, želeli smo našim malim doprinosom da nekome ulepšamo praznike. Osećamo se privilegovanim što smo učestvovali u divnoj akciji “Nova godina je i za mene radost!”, jer samo zajedničkim radom možemo poboljšati kvalitet života svih naših građana.

Beograd, 13.12.2019.

U vreme darivanja i lepih želja Educoteam misli na one kojima je pomoć uvek potrebna. Ove godine odlučili smo da pomognemo Ustanovi za decu i mlade “Sremčica”.

Beograd, 17.12.2018.

Kraj godine za nas predstavlja običaj da pomognemo nekome kome je pomoć zaista neophodna – UDRUŽENJE PARAPLEGIČARA NIŠAVSKOG OKRUGA.

Beograd, 29.12.2017.

“UDRUŽENJE PARAPLEGIČARA NIŠAVSKOG OKRUGA”

Ovoga puta naše iskrene želje za dobro zdravlje i skromna sredstva upućujemo organizaciji „Debra“ koja se bavi problemima svih onih koji su suočeni sa retkim oboljenjem kože- buloznom epidermolizom. Deca sa ovom vrstom oboljenja u svetu su poznatija kao “Deca leptiri”. Naša svakodnevnica za njih je opasnost sa kojom se hrabro suočavaju i bore.

Nadamo se da će naša pomoć bar delimično ublažiti konstantan bol nekom od ove dece koja su primorana da žive u ovako surovim okolnostima .

Biće nam drago ako naš gest još nekog podstakne na humanost.

Beograd, 18.12.2015.

Teška vremena pogađaju sve, nekog više, nekog manje, a skoro uvek najviše decu. Takođe stavljaju našu ljudskost na probu i rukovodeći se onim poznatim “da naše malo nekom znači mnogo” , ovog puta skromnom donacijom čestitamo praznike i mislimo na decu Dečijeg sela iz Sremske Kamenice.

Beograd, 25.12.2014.

Mnogo je pojedinaca i porodica, škola, organizacija… kojima je pomoć potrebna. Nažalost, taj broj se stalno uvećava jer su i vremena teška, i svaka godina je teža u odnosu na prethodnu. Kako odabrati kome pomoći sa malim fondom kojim raspolažemo? Ispoštujemo prvi kriterijum da to budu deca. Svako od nas iz TEAM-a je imao više predloga a onda smo se dogovorili da pomoć ode nekom van Beograda, nekom za koga smo pomislili da možda ređe dobija pomoć. Tako smo odlučili da to bude Dom za decu i lica ometena u razvoju Dr. Nikola Šumenković, Stamnica. Uz zahvalnost svim našim strankama koje su nam i ove godine ukazale poverenje putujući sa nama, koristimo priliku da svima poželimo srećne i bezbrižne nastupajuće praznike.

Beograd, 25.12.2013. 

Ovog puta smo sa DOKTORIMA KLOVNOVIMA, njima šaljemo pozdrave i malu finansijsku pomoć, jer oni sprovode uspešnu terapiju SMEHOM u 8 dečijih klinika u Beogradu i to već punih 9 godina.

Njihova terapija blagotvorno deluje na decu, roditelje i sve zaposlene.

Pozdravljamo dr Čokoladicu, dr Zlatu Salatu, dr Guzu, dr Cicu Micu i dr Globusa i njihove pacijente, i želimo im mnogo smeha, toliko da ih stomak zaboli.

Beograd, 19.12.2012.

Godina na izmaku bila je teža od prethodnih, verovatno kao i svuda u svetu i kod nas, ali i u težim uslovima poslovanja ostvarili smo rezultate kojima možemo biti zadovoljni. Vreme nastupajućih praznika je i vreme darivanja i koliko god nam bilo teško, ne smemo zaboraviti one koji imaju manje od nas ili nemaju ništa, bilo da su u pitanju materijalna sredstva ili ljubav i pažnja bližnjih koja im je iz nekog razloga uskraćena ili su je izgubili. Zato smo odlučili da ovog puta pomognemo donacijom Centar za integraciju mladih i svratišta za decu u Beogradu i pošaljemo im poruku ljubavi uz najlepše želje. Hvala svima koji su i u 2011 putovali sa nama i time zajedno sa nama učestvuju u ovoj akciji.

Beograd, 28.12.2011.

Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka, uplaćen je simboličan novčani prilog.

Beograd, 30. 12. 2010.

Uz pomoć našeg dugogodišnjeg partnera iz Velike Britanije, škole Wimbledon School Of English, obezbedili smo besplatan tronedeljni intenzivni kurs engleskog jezika sa smeštajem u ovoj prestižnoj školi za studentkinju Šćepanović Nevenu iz Kragujevca.

Nevena je, kao najbolji student, uz sve ostale kriterijume koje smo i ovog puta cenili prilikom odabira kandidata, boravila u Engleskoj u periodu od 20. septembra do 4. oktobra 2009. godine i svojim rezultatima pokazala da je zaista zaslužila ovu nagradu.

Drago nam je što Nevena nosi izuzetno lepe utiske iz ove škole, porodice u kojoj je boravila, Wimbledon-a i uopšte Engleske, a sigurni smo da će joj celokupan boravak i kurs biti od velike koristi u nastavku školovanja i daljeg usavršavanja.

Zadovoljstvo nam je da smo i ovog puta pomogli izuzetnom studentu i zahvaljujemo se i našem partneru-školi na učešću.

Beograd, 18. 10. 2009.

Pomoć za Mitra Jojića

Naša skromna donacija uplaćena je danas Mitru Jojiću, dvanaestogodišnjem dečaku iz Siriga, obolelom od celebralne paralize.

Pozivamo Vas i molimo da se uključite u široku akciju prikupljanja pomoći ovom dečaku.

Beograd, 25. 02. 2008.

Bila je ovo još jedna uspešna godina za nas i naše poslovne partnere. Sasvim smo sigurni da je bila uspešna i za sve naše „studente“ koji su i ove godine putovali sa nama. Iako se već uveliko pripremamo za nastupajuću sezonu, tokom ovih dana u atmosferi priprema za praznike koji nam dolaze, nismo zaboravili na cilj i obećanje koje smo sami sebi postavili. Ovog puta EDUCOTEAM se pridružio akciji ŠKOLA BEZ NASILJA pod pokroviteljstvom UNICEF-a sa željom da „usvoji“ odeljenje VII razreda u osnovnoj školi KUPAČKI PARTIZANI u Kupcima kod Kruševca. Donacije su u toku pa se nadamo da će cela škola biti „usvojena“ do februara 2008.

Mnogo je još škola na listi koje su se prijavile za ovaj program pa Vas i mi pozivamo da se uključite. To možete uraditi i individualno, putem SMS poruke sa simboličnim iznosom a detalje ćete naći na sajtu UNICEF-a.

U svakom slučaju mi se zahvaljujemo svima koji su putovali sa nama i time nam ukazali čast i poverenje ali i dali priliku da našu humanost pokažemo i na delu. Podsećamo Vas da je konkurs za besplatan kurs u Wimbledonu i dalje otvoren. Želimo Vam srećne nastupajuće praznike, dobro zdravlje i mnogo uspeha u 2008.

Beograd, 27. 12.2007.

Nakon produžetka roka za prijem prijava kandidata za besplatan kurs engleskog jezika u školi WIMBLEDON SCHOOL OF ENGLISH, od ukupno 5 prijavljenih kandidata, ovu lepu i korisnu nagradu dobila je Zorica Pavlović, student medicine, iz Niša!

Pored visoke prosečne ocene na studijama, presudnu ulogu u izboru kandidata imalo je i materijalno stanje prijavljenih. Zorica će odlučiti sama o terminu boravka u Wimbledonu do kraja ove godine.

NASTAVLJAMO AKCIJU SA ISTOM ŠKOLOM
Nove prijave primaćemo do kraja 2007. godine a odabrani kandidat moći će da pohađa 2-nedeljni kurs u periodu Januar-Jun. Nadamo se da će ovog puta biti više prijavljenih kandidata. Kandidati koji su se prijavili na naš prvi poziv i dalje ostaju kandidati za sledeći izbor bez ponovnog prijavljivanja.

Beograd, 15. 09. 2007.

Nakon uspešno završene poslovne 2006. godine, odlučili smo da deo prihoda EDUCOTEAM D.O.O. izdvojimo u humanitarne svrhe i našu skromnu donaciju uplatili smo na račun UNICEF-a uz najlepše novogodišnje želje deci Srbije.

Bilo nam je neizmerno zadovoljstvo da podelimo najlepše trenutke, uspomene i uspehe sa učenicima i studentima koji su tokom 2006. godine putovali sa nama, ali nismo zaboravili one koji na žalost nisu bili u prilici da dožive isto.

Mislićemo na njih i ubuduće i činićemo mnogo više. Uključićemo u naše akcije i naše patnere iz inostranstva za koje znamo da će podržati talentovane mlade ljude putem stipendija, besplatnih kurseva i sl. Jedan od njih, student FMU, ve ć je bio korisnik programa u Kembridžu u školi CAE.

Zahvaljujemo se svima koji su putovali posredstvom EDUCOTEAM-a i na taj način posredno nam pomogli da otpočnemo naš humanitarni rad, ovog puta donacijom UNICEF-u.

Pozivamo sve koji to žele i mogu da nam se pridruže. Pomoć ne mora biti uvek u novcu, nekada su važne ideje, sugestije, predlozi. Za početak dovoljno je SETITI SE, NE ZABORAVITI!!!

 

Beograd, 29. 12. 2006.