Draga Biljana, Sigurni smo da će Vas ovaj mail puno obradovati. Prošlo je dosta vremena od našeg poslednjeg viđenja (bar 4-5 godina) i eto došao je taj momenat kada možemo sa ponosom da Vas obavestimo da je naša Kristina završila fakultet Farmacije na Unziverzitetu u Manchester sa najboljim mogućim uspehom. Ukoliko odete na link videćete da je dobila i nagradu Univerziteta kao najbolji student Farmacije (sertifikat i specijanu nagradu, kako oni kažu Outstanding Academic Achievement Awards - strana 4 u brošuri). I šta reći posle tolikih godina? Sve je počelo Vašom odličnom organizacijiom letnje škole u St. Edmund’s a zatim uz Vašu veliku pomoć i upis na St Clare’s u Oxfordu, gde je Kristina dobila i prestižnu nagradu koledža “Principal Awards” po zavrsetku školovanja (IB).
Malo je reći da ste nam pomogli u školovanju našeg deteta. Pravilno je reći da ste delom i Vi zaslužni što je krenula tim putem i eto, ovog jula, završila fakultet sa najboljim mogućim uspehom, uz ceremoniju kakvu samo Englezi umeju da naprave.. Na kraju, naša roditeljska preporuka je da ko zaista želi da školuje decu u UK (što je po našem mišljenju najbolje moguća opcija za našu decu), treba da upravo krene sa letnjom školom koju preporučujete (veoma dobar test), a zatim ako to uslovi dozvole i dete to zaista želi, i školovanje na koledžu (mi preporučujemo St.Clare’s) gde se dobija odlična osnova za studiranje u UK Ponosni smo kao roditelji i drago nam je da ove vesti možemo da podelimo sa Vama. Puno pozdrava,
ZORICA I VOJISLAV PETROVIĆ
Dragi naši, šaljem vam nekoliko fotografija iz Londona koje su snimile moje kćerke. One su se vratile pune utisaka i rešile su da sledeće godine idu na duže u isti kamp. Sve je bilo odlično, a i one su pokazale svoja umeća, tako da je Jelena proglašena za učenika nedelje, a Ana za učenika dana. Za sledeću godinu potrudiće se i da uvežbaju neki manji nastup (pevanje) jer ove godine nisu uspele da sa ostalom našom decom uvežbaju jednu pesmu kojom je trebalo da predstave svoju naciju na nekom školskom recitalu. Ipak, imale su priliku da pokažu šta još osim jezika znaju, tako da su obe svirale, igrale odbojkaške utakmice i sl. Kad sam ih pitala koja nacija se isticala po znanjima i po umešnosti u sportu i ostalim aktivnostima, rekle su mi da su to bili Japanci i mi. Na kraju su uspele i da zaborave neke svoje stvari, pa vas ovom prilikom molim da ukoliko se nadju: baletanke (Replay) srebro-crne br. 38, mala torbica metalize - roze (sa nakitom unutra) i Nike teget dukserica sa srebrnim natpisom Just do it, neka ih ostave kod vas u ofisu."
Katarina Kojović-Lukić
Dragi naši prijatelji, Da, postali smo prijatelji jer smo Vam poverili našu decu 15 dana i jako smo zadovoljni kako ste im bili potpuno posvećeni. Planirali smo da se javimo, ali nismo imali vemena jer su deca puna pozitivnih utisaka i događaja i stalno nam nešto novo ispričaju. Vreme koje su proveli tamo je bilo JAKO korisno, što smo primetili odmah po izlasku iz aerodromske zgrade, a njima naravno i lepo jer su se lepo družili i stekli nove prijatelje sa kojima su već u kontaktu preko facebook- a. Što se tiče fotografija, poslaće vam ih deca . A mi planiramo da dođemo do vas da deca vide Ivu van koledža, da joj se mi još jednom zahvalimo na svemu, jer je dobila sve pohvale od naše dece . Sledeće godine, naravno da planiraju, a Ana već obaveštava i svoje drugove.
IVANA VUĆIĆEVIĆ
Poštovana Biljo, Moji utisci iz koledža su više nego divni! Ovo mi je prvi put da sam išla na ovakvu vrstu putovanja, a želela bih ići opet. Koledž u kome je bilo zadovoljstvo boraviti. Osoblje tamo je jako fino. Najzabavnije od svega je bilo družiti se sa decom iz različitih zemalja. Na kraju nam je bilo jako teško da se rastanemo, ali smo razmenili Facebook, telefone, e-mail itd. tako da smo ostali u kontaktu. Jedina loša stvar su bile protivpožarne vežbe u kojima bi nas probudili u 6 ujutru i naterali da u pidžamama i papučama po kiši idemo do assembly pointa....Časova je po meni bilo previše, ali su bili korisni za usavršavanje engleskog jezika. Takođe su bile zabavne i disko večeri subotom za koje bi se sređivali, posle večere slikali na divnom travnjaku ispred ulaza na kome smo provodili dosta vremena. Naš vodič je bila Sanja Močnik sa kojom nam je bilo fantastično, jer se družila sa nama, bila opuštena i pobrinula se da nema nikakvih problema. U koledžu sam provela 2 nedelje, ali mi se čini kao da nije trajalo ni 2 dana ......... EDUCOTEAM je sve sjajno organizovao od polaska do povratka i nadam se da ću se i dogodine uputiti put Engleske sa vama!!!
Ana, 13 god
Draga Biljana, Koristim ovu priliku da Vam se iskreno zahvalim na svemu. Hvala Vam što ste mi omogućili da mi ovaj letnji raspust bude najbolji do sada. Utisci iz Engleske su fenomenalni, uspomene se lagano slažu duboko u mojoj glavi. Ovo iskustvo je zaista dragoceno,videti toliko dece širom sveta na jednom mestu, pa nemate baš puno prilika za tako nešto. Iskreno se nadam da ću moći još neki put da odem u Britaniju. Još jedno veliko hvala Vama i Vašem timu!
Irina Tarbuk
Poštovani, Naša ćerka Marija je u školi u Askotu prošle godine provela divnih 14 dana, a i ove godine bi rado ponovila to iskustvo (dve ili tri sedmice). Sa tim u vezi nas intresuju mesta koja su ostala za upravo tu skolu, a i za St. Clare's u Oksfordu, a takođe, ukoliko imate neki predlog, voleli bismo da ga čujemo.
Branislav Ralević
Dobili smo Vaš e-mail i veoma se radujemo našoj budućoj saradnji. Jer, Uroš je jako zadovoljan. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo Ireni koja je imala veliki udeo u opštoj slici o boravku u UK. Veoma smo joj zahvalni što je imala hrabrosti da ih ispiše iz škole i vodi u Reding. Čujemo da se cela grupa dogovorila da sledećeg leta opet idu u UK, roditelje niko ništa i ne pita, a sve to samo ukoliko ih vodi Irena. Toliko smo zadovoljni što ste se opredelili za Irenu kao vodiča njihove ekipe. Vama svakako veliko hvala na podršci i organizaciji ovog putovanja. Uroš je opravdao naša očekivanja što se tiče učenja jezika, a boravak je svakako bio i velika životna škola. Još sabira utiske, verovatno do početka nove školske godine!!! Veliki pozdrav! Obavezno se čujemo za par meseci radi planova za iduće leto!!!
Uroševi roditelji
Poštovani U prilogu Vam dostavljam nekoliko fotografija koje je Ema napravila, a koje, moram da priznam, uopšte nisu tako loše. Što se utisaka tiče, ne bih rekla da ima loših ali je zato onih pozitivnih pregršt. Ema je iskreno oduševljena i srećna što je bila na jednom ovakvom putovanju, ne samo zbog novih i zaista divnih prizora, već i zbog zabave, druženja i mnogo novih poznanstava.
Maja Opačić
Drage Biljana i koleginice, jako mi je drago što ste nam poslali pismo Vojinovog deke. Vojin je sa nama od njegove četvrte godine. On je jedan od miljenika naše škole. Srećne smo da mu je bilo lepo. Čujemo se.
Studio Oskar
Poštovana Biljana, upravo sam gledala neke mejlove iz ranijih godina i naišla na neko Vaše obaveštenje u vezi putovanja u Oxford. Setila sam se da Vam nisam javila divne vesti da je Andrea primljena na studije fizike na Oxfordu. U novembru prošle godine polagala je pismeni ispit iz matematike i fizike, u decembru je bila na intervjuima u Oxfordu, a početkom januara su joj javili da je primljena. Konkurencija je bila veoma velika - 1290 kandidata je konkurisalo na 190 mesta za studije fizike. Do kraja školske godine ispunila je i ostale uslove (diploma engleskog, ocene u školi), tako da je pre petnaestak dana dobila i zvanično obaveštenje od njih da joj je mesto potvrdjeno. S obzirom da je Oxford i upoznala zahvaljujući letnjim školama u organizaciji Vašeg EDUCOTEAM-a želela sam da i sa Vama podelim ovaj Andrein uspeh.
Snežana Šiško
Poštovani, Sve pohvale vama, samo reči hvale za vas i ceo tim, a naravno i sve najbolje o utiscima sa koledža. Naravno da ćemo i sledeću godinu sarađivati jer biramo samo najbolje!
Tara i Aneta