You are currently viewing NOVOGODIŠNJE ODLUKE

NOVOGODIŠNJE ODLUKE

  • Post author:
  • Post category:Magazin

Bliži nam se doček još jedne Nove godine, 2017. Bilo da smatrate ovaj datum samo kao još jedan „sasvim običan dan“ ili za vas on predstavlja pripremu za „najluđu noć“, jedno je sigurno – on je početak i kraj jednog novog odbrojavanja.

Većina ljudi kraj godine vezuje za donošenje nekih novih odluka. Uglavnom se te odluke svode na svečana obećanja koja postavljamo sami sebi, a koja su vezana za dosadašnje loše navike, rezultate ili promene koje želimo da ostvarimo.

images

Kod donošenja odluka i planova za budućnost, vrlo je važno da budemo svesni koliko je realno i ostvarivo to što smo zamislili, jer se često Novogodišnje odluke vrlo lako donose, ali se zato vrlo lako i krše.

Kako bi istrajali u ostvarenju bar jedne od Novogodišnjih zamisli, važno je da svu svoju energiju usmerimo ka postizanju cilja, da se otarasimo misli koje nas vuku unazad i da imamo na umu motiv zbog koga smo doneli odluku.

103238_blic-zena

Naši planovi daju direkciju našem životu, daju nam doživljaj kontrole, trasiraju nas. Povremeni bilansi služe da vidimo da li smo na tom putu ili nismo. Kojim tempom smo napredovali je pitanje energije koja varira  na dnevnom i na mesečnom nivou, kao i usled situacija u kojima se nalazimo. Međutim, kontrola nije uvek na nama, treba uzeti u obzir i spoljne faktore koji kreiraju realnost, a mogu uticati  na naše odluke.

wishes

Bilo da ste jedni od onih koji prave “listu želja” ili ne, važno je da se s‘ vremena na vreme osvrnete na uspehe koje ste postigli u prethodnom periodu, ali i na one ključne tačke koje su vas zaustavljale na putu da ostvarite određene ciljeve, jer ih jedino tako možete sagledati iz drugog ugla i promeniti stav prema njima.

“Ne moramo svaki cilj da ostvarimo u obliku u kom smo odmah zacrtali, ponekad ćemo neki cilj preformulisati ili iz samog procesa shvatiti da to i nije naš cilj, da nam je nametnut ili da možda želimo nešto sasvim drugo. Međutim, da bismo to spoznali, važno je da pokrenemo i da već sada odmah, krenemo u realizaciju.”

Couples at New Years Party

ŽELIMO VAM SREĆNU I ISTRAJNU 2017. GODINU!

[divider]