You are currently viewing 10 NEOPHODNIH APLIKACIJA ZA  UČENIKE KOJI BORAVE U LONDONU

10 NEOPHODNIH APLIKACIJA ZA UČENIKE KOJI BORAVE U LONDONU

  • Post author:
  • Post category:Magazin

Koliko god nam bilo teško da priznamo, mnogima od nas život je nezamisliv bez pametnih telefona.

Za većinu oni predstavljaju „produženu ruku“ koja nam pomaže gde god da smo.

Mi vam dajemo listu od 10 aplikacija koje vam mogu biti od pomoći da iskoristite svoj boravak u Londonu na najbolji mogući način.

[clear]

1. Citymapper 

Citymapper2London je zaista velik grad, te ukoliko niste dobro upoznati sa sistemom gradskog transporta možete lako upasti u nepriliku. Citymapper predstavlja najbolju aplikaciju za transport u Londonu. Na njoj uživo možete pratiti vremena odlaska i dolaska autobusa i vozova, kao i koliko će vožnja trajati.

[clear]  [divider]

2. The Word of the Day

Postoji veliki broj aplikacija preko kojih možete učiti strani jezik, međutim većina njih je poprilično skupa i ne tako korisna. Mi vam predlažemo aplikaciju The Word of the Day pošto sa njom bez obzira na nivo znanja jezika možete uvek naučiti nešto novo.

WORD OF A DAY

[clear]  [divider]

3. Geo Street Art London-Street-Art-photos-15

London ima neke od najboljih muzeja na svetu. Međutim, ono na šta se vrlo često ne obraća pažnja je ulična umetnost i graffiti koje možete naći gotovo po celom gradu. Ukoliko je lep dan, a ne želite da se nađete usred gužve u nekom muzeju sa velikim brojem turista, onda vam ova aplikacija može pomoći da sami organizujete sebi jednu umetničku turu kroz grad.

[clear]  [divider]

4. BBC News

Veoma je važno da pratite šta se dešava u svetu, pogotovo ukoliko boravite u nepoznatom gradu.  Ova aplikacija će vam pomoći da čitate na engleskom svakodnevno i na taj način ćete lakše i brže poboljšati vaše jezičke veštine. Preporučujemo BBC jer oni nude vesti koje su nepristrasne, bez predrasuda i bez političkih programa.unnamed [clear]  [divider]

5. XE

Nemojte trošiti uzaludno vreme na izračunavanje aktuelnog kursa, neka ova aplikacija to čini umesto vas. XE aplikacija svakodnevno ažurira kursne liste valuta, te vrlo lako i jednostavno možete u svakom trenutku proveriti da li se vaša kupovina isplati ili ne.

CURRENCY [clear] [divider]

6. English Heritage Days Out

Jedna od najboljih stvari koje se vezuju za Veliku Britaniju su njena istorija i kulturno nasleđe. Velika Britanija poseduje preko 400 istorijskih znamenitosti koje možete posetiti, a ova aplikacija vam predstavlja vodič kroz te znamenitosti, bilo da se one nalaze u kraju u kome boravite ili u potpuno drugom gradu.screen568x568 [clear] [divider]

7. Timeout

Ovu aplikaciju lako možete instalirati na svom pametnom telefonu i njome pratiti sva aktuelna dešavanja u Londonu.    timeout2_2296296bimages

 

 

[clear] [divider]

8. Voicemap: Audio Walking Tours

Ukoliko ste ljubitelj obilazaka gradova individualno prema sopstvenom tempu radije nego u sklopu neke grupe onda je ova aplikacija prava stvar za vas. Njome je pokriven svaki kutak grada koji sami verovatno ne biste uspeli da pronađete.

Woman with smart phone in train station

[clear]

1d096a9a3598ce55a984a22d80f4b91a [clear] [divider]

9. National Trust

Ukoliko želite da napravite izlet izvan Londona a niste potpuno sigurni gde biste išli, možete pronaći na ovoj aplikaciji. Ovde možete videti fantastična mesta bilo da želite da se kratko prošetate u prirodi izvan grada bilo da napravite obilazak nekih znamenitosti.

ntapp [clear] [divider]

10. Instagram

Ukoliko se nalazite u Londonu, onda je ova aplikacija odličan način da pokažete kroz fotografije svojim prijateljima i porodici šta ste sve obišli.

collage [clear] [divider]