ST CLARE'S OXFORD

International Baccalaureate Diploma (IB) je sistem školovanja zastupljen u velikom broju zemalja i predstavlja odličnu pripremu za prijem na univerzitete širom sveta

Završne dve godine ovog programa ekvivalentne su trećem i četvrtom razredu gimnazije u našem sistemu. Program se sastoji od 6 predmeta, 3 na višem, 3 na standardnom nivou, po izboru učenika (velika mogućnost izbora predmeta). Uz odabrane predmete, učenik mora imati 150 sati angažovanja na CAS aktivnostima. Ispiti se polažu u drugoj godini, a za IB diplomu potrebno je minimun 24 poena od maksimalnih 45.

St. Clare’s Oxford, osnovana 1953. bila je prva škola u Engleskoj koja je uvela IB program. Jedina iz Oxforda koja se nalazi na listi 10 najboljih škola u Engleskoj (8. mesto). Već 4 godine zaredom učenici ove škole postižu najbolje rezultate u Oxfordshire-u. U poređenju sa rezultatima drugih škola u svetu, gde je prosečna prolaznost oko 80%, ova škola ima daleko bolje rezultate – u školskoj 2015/2016 godini 100%. 250 učenika iz 49 zemalja uzrasta 15-19 godina pohađa IB program u ovoj školi.

Učenici su smešteni u okviru kampusa koji osim moderno opremljenih učionica, ima izuzetno bogatu biblioteku sa preko 35000 knjiga, naučne laboratorije, muzički kabinet, pozorište, salu za seminare i priredbe, kompjuter salu… Pored nastave izuzetna pažnja se posvećuje organizovanju slobodnih aktivnosti, putovanjima, ekskurzijama…

Pravila škole se moraju poštovati, ali u skladu sa godinama, učenicima se daje ograničeno slobodno vreme za individualne aktivnosti. Tokom školovanja roditelji su informisani o radu i rezultatima koje postižu njihova deca. Osim IB programa ova škola organizuje i pripremnu godinu za IB (Pre-IB) kao i letnji kurs IB introduction za učenike koji su na početku školovanja po ovom programu.

Pogledajte utiske naših polaznika