Nova godina je uvek nov početak…za stare navike!

Nova godina je uvek nov početak…za stare navike!

[divider]

Odlazak stare i početak nove godine je najstariji religijski, društveni i kulturni običaj u skoro svim delovima sveta. Za mnoge Nova godina predstavlja samo nastavak prethodne, uvećane za nova iskustva i saznanja. Međutim, ona će bez obzira na lični doživljaj stići svima, čak i onima koji ne pridaju veliki značaj ovoj noći. Zašto se onda ne bismo prepustili čarima nečega za šta smo sigurni da će sigurno doći?

images-2013-12-zasto_se_na_zapadu_ljudi_ljube_ispod_imele_aps_554798012angol4

[clear]

Ukoliko i dalje ne verujete u neke od običaja poput toga da se u novogodišnjoj noći treba poljubiti sa nekim u ponoć, izmiriti sve prethodne račune (kako bismo u Novu ušli “čisti”) ili čak voditi računa o odabiru garderobe, onda barem možete izmeniti svoju svakodnevnicu nekim od dešavanja koje se odvijaju baš u ovo doba godine.

Možda je novogodišnji festival pravo mesto da odete na svoje prve časove klizanja? Ili ste možda više raspoloženi da poslušate i  pogledate neki besplatan koncert ili predstavu?

U svakom slučaju nakon vaših dnevnih obaveza, na putu do kuće, možete se počastiti novogodišnjim čajem i time napraviti hrabar korak ka prepuštanju magičnim čarolijama praznika.

beograd-osvetljenje-nova-godina-novogodisnje-osvetljenje-demontaza-1358165318-253111

Pre nego što se utoplite u sigurnost svoja četiri zida, isprobajte neki nov recept za čokoladni kolač koji ste probali još pre 2 godine kod prijatelja. Ljudi često mnogo više brinu šta će pojesti u vreme Božićnih i Novogodišnjih praznika nego tokom čitave godine, zato se prepustite slatkom zalogaju…

Na kraju izvucite neku davno zaboravljenu knjigu sa police i krenite u neko novo putovanje.

Kada otkuca ponoć, zamislite neku želju jer nikad se ne zna… 🙂

images

[clear]

[divider]

Close Menu